Saturday, January 1, 2011

Mommy BloggerMommy Blogger merupakan entry pertama aku untuk tahun ini. Sengaja aku pilih tajuk ni sebab aku suka membaca blog kawan-kawan yang menceritakan kisah mereka sebagai seorang perempuan bergelar ibu, mak, mama, ummi, bonda, mommy dan macam2 lagi panggilan untuk insan ini.

Tahniah pada mereka yang sering berkongsi pendapat dan komen untuk sama2 menjalani tugasan ibu kepada anak-anak tercinta. Senang rasa hati bila melihat gambar2 yang dipamerkan dalam blog masing2 menceritakan keriangan si kecil. Tak kurang juga rasa sayu pula, bila melihat gambar2 si kecil demam, sakit dan sebagainya. Perkongsian ini sedikit sebanyak membantu ibu-ibu baru menjalani tugasan mereka dengan berkeyakinan dan success.

Sedar atau tidak, memang gambar anak2lah yang selalu memenuhi blog2 kaum ibu ni. Boleh dikatakan anak2 ini sebagai maskot ibunye... Tapi memang itu kenyataan hari ini bila mana sikecil yang comel menjadi profile picture kepada akaun ibunye di FB, Twitter, Friendster, my space dan sebagainya...

Sekali lagi tahniah pada semua kaum ibu yang success menjadi MOMMY BLOGGER.P/S : Mommy Blogger jangan sampai abai tanggungjawab sebab asyik depan komputer saja ya ^__^ !!!

No comments:

Post a Comment