Sunday, April 17, 2011

Fenomena Cikgu Shida

Mukanya terpampang di muka hadapan Akhbar hari ini. Disebabkan rasa ingin tahu, aku pun surf internet ingin melihat video2 yang dihasilkan. memang menarik dan really funny...


Ya. Satu lagi penangan terbaru dalam dunia hiburan dan internet. Setelah video-video miming Cikgu Shida memenuhi Youtube dan ditambah pula dengan promosi diblog-blog blogger diserata Malaysia menyebabkan nama Cikgu Shida sangat popular bukan sahaja dikalangan cikgu-cikgu sekolah, tetapi seluruh Malaysia. Memang youtube memainkan banyak peranan penting bagi cikgu shida menjadi popular biarpun katanya ianya adalah sekadar hobi sahaja.







Bagi aku, ini cara beliau yang kita susah nak tafsirkan. Hobi beliau menjadikan beliau popular dan sekaligus menjadikan ramai orang mungkin tak berapa suka dengan apa yang dilakukan oleh beliau. Tak kurang juga ada cikgu-cikgu yang memandang sinis dengan apa yang Cikgu Shida cuba sampaikan. Ya, dia berbeza. Dia dalam dunia sendirii. Samada apa yang dia buat tu salah atau tidak, biarlah korang sendiri yang tafsirkan. Dia mungkin punya sebab sendiri untuk lakukan itu semua. Dia sendiri tidak mintak mendapat sebegini cepat dan besar publisiti. Memang inilah mentaliti orang malaysia. Bila ada yang popular, pasti ada antara kita yang tak suka. Tak tahulah mengapa.

P/S : Tak mustahil ada syarikat besar seperti Petronas, Celcom, Maxis, pihak bank yang berminat menjadikan beliau sebagai produk baru, ikon baru dan tak mustahil artis baru. ^__^

No comments:

Post a Comment