Sunday, April 17, 2011

Hantu Kak Limah Balik Rumah vs. Hussin Mon Dan Jin Pakai Toncit

Satu fenomena bila movie ni mula ditayangkan dipanggung. pada mulanya tak berapa terpanggil untuk menontonnya kerana dulu tak berapa minat dengan cerita Zombi Kampung Pisang. Namun dek kerana menamani en.hubby, memang tak rugi menontonnya... sedikit sedutan untuk di kongsikan bersama..
Setelah filem arahan Mamat Khalid iaitu Hantu Kak Limah Balik Rumah mencipta kejayaan luar biasa di pawagam dengan mengutip sebanyak RM7.8 juta, pengarah itu tidak terus duduk diam. Malah kerusi sutradaranya seperti memanggil-manggilnya kembali.

Dikatakan sebagai sekuel kepada filem HKLBR, pengarah yang pernah memenangi gelaran Pengarah Terbaik menerusi filem Kala Malam Bulan Mengambang itu telah pun memulakan penggambaran filem terbarunya yang bertajuk Hussin Mon Dan…Jin Pakai Toncit di Kuala Kangsar hari ini.

Antara yang membintangi filem tersebut ialah Awie, Zami Ismail, Delimawati, Sofi Jikan, Rashidi Ishak, Shy8, Avaa Vanja dan ramai lagi.Difahamkan hanya Johan Raja Lawak dan Ummi Nazeera yang tidak tersenarai dalam filem sekuel ini. Namun demikian, masih belum mengetahui sinopsis filem tersebut. Apa yang diketahui, Mamat masih mengekalkan latarbelakang kehidupan di kampung kegemarannya iaitu Kg Pisang.

Terhasilnya filem tersebut, maka lengkaplah trilogi Kg Pisang yang bermula dengan Zombie Kg Pisang, Hantu Kak Limah Balik Rumah dan diikuti Hussin Mon Dan…Jin Pakai Toncit.
P/S : Tak sabar menantikan tayangannya ^__^!!!

No comments:

Post a Comment