Sunday, October 9, 2011

Please Pray for Me and My Baby - III

Just coming back again from Putrajaya Hospital... Menunggu agak lama di ED (Emergency Department). Almost 2H, baru dapat jumpa doktor... pelik jugak sedangkan dekat papan tanda di ED tu dah terang2 bagitahu ibu hamil yang mengalami pendarahan diberi keutamaan. Hmmm... Then lagi membuatkan aku risau sebab yang periksa aku tu pun BUkan Doktor. Just MA (Medical Assistant). Dia pun scan jugak lagi sekali pun masih tak dapat bagi keputusan. Cuma apa yang diberitau saiz baby nampak kecil dari sepatutnya. Soalan yang sama ditanya berulang2 membuatkan aku rasa bingung dengan sistem yang digunakan. Bukan kah dah ada history kat dalam sistem tu... Adoi..

Then nak tak nak terpaksa balik rumah dulu. Aku pujuk hati ku supaya bersedia dengan apa jua kemungkinan dan kebarangkalian aku akan kehilangan bayi ini. Penat menunggu keputusan sebenar dan kerisauan ini membuatkan aku bertambah tertekan... 

P/S : Menanti hari esok ibarat menunggu keputusan antara hidup dan mati... Setiap saat dirasakan terlalu lambat berlalu... SubahanAllah... SubahanAllah... SubahanAllah...

No comments:

Post a Comment