Sunday, October 9, 2011

Please Pray for Me and My Baby - I

Frenz, Pls pray for me and my baby. Semalam lepas waktu pejabat terperasan ada keluar darah. So lepas di advise oleh rakan2 sekerja, buat keputusan untuk ke klinik. Doktor cuba scan dan cari degupan jantung baby. Tapi TAKDE!!! Rasa tersentap jantung mendengarnya. Doktor scan lagi sekali masih tak jumpa. Aku risau... Doktor pun risau. Tapi doktor kata better dapatkan 2'nd opinion dari hospital sebelum buat apa2 conclusion.

Dengan referal letter, balik rumah inform En Hubby. En Hubby nampak risau, terkejut dan sedih. Terus kami ke Hospital Putrajaya. Sampai di bahagian emergency, tunggu sekejap la sebelum dapat jumpa doktor.

Masuk bilik Doctor Fatin scan lagi sekali dan tak nampak juga degupan jantung baby. Dalam hati terus berdoa. Doktor Fatin pangil seorang Doktor senior dan scan lagi sekali. ALHAMDULILLAH!!! ADA!!! Namun agak lemah kata doktor. 50-50 chances. Doktor bagi ubat antibiotik dan juga ubat untuk kuatkan rahim. Monday kena datang semula agar pakar dapat check betul2 dan scan semula...

Hopefully semuanya selamat... Azam pulak asyik peluk perut ibu... Mungkin dia juga ada sense sesuatu... Dia cakap "ibu adik dalam perut... sambil tangan kencilya gosok2 perut ibu dan panggil... adik... adik..."

P/S: Ya Allah... keredha dengan segala ketentuan-MU... Moga yang terbaik buat ku....

No comments:

Post a Comment