Tuesday, October 18, 2011

Real Steel is AWESOME!!!

Semalam mengambil keputusan untuk keluar berjalan-jalan menenangkan fikiran bersama Mr. Hubby... So we decided to watch movie and we selected "REAL STEEL". Actually aku pun heran jugak, working days pun ramai juga ye yang datang menonton. Movie start agak lambat so borak2 dengan En Hubby sambil tgk preview2 filem2 yang ditayangkan. Lupa sekejap pada semua masalah dan stress yang bersarang dalam kepala ni.

Sebelum start tgk movie ~ sempat posing dulu ~

My OO My... Hehehe tak tahu nak gambarkan perasaan tgk filem ni. Memang menarik terutamanya bagi peminat yang sukakan robot2 dan juga sedikit aksi ganas bila robot2 ni berlawan. Dari sumber bacaan aku, cite ni digarap dari cerita pendek zaman dolu2 seawal 1956 dengan tajuk asalnya STEEL. Namun kini telah deperbaharui dengan garapan pengarah terkenal Shawn Levy dan bintang utamanya Hugh Jackman. And the funny thing is aku cakap dgn Mr Hubby aku suka tgk Hugh Jackman berlakon sebab dia pandai bawak emosi and Mr Hubby suruh guest Hugh Jackman terkenal dengan filem apa..? Aku tak tahu la... Then Mr Hubby said is X-MEN sebagai Wolverine... Hehehe patut la aku tak cam. Dalam cite tu kan dia berjambang!!!

New REAL STEEL movie

Hugh Jackman memegang watak Charlie Kenton, bekas peninju dan digambarkan sebagai ayah yang gagal mempertahankan kebahagiaan keluarga dan kini dia diberi peluang bersatu kembali dengan anak lelakinya dalam masa yang singkat.  Watak kanak-kanak berusia 11 tahun dilakonkan oleh Dakota Goyo sebagai Max Kenton. Bagi aku Dakota berjaya membawa wataknya dengan mempunyai sifat 2 yang dimiliki oleh ayahnya, Charlie. Dan ini membuatkan aku ketawa apabila kedegilan yang dipaparkan menyerupai kedua2nya.

Dakota Goyo sebagai Max Kenton

Beberapa watak robot2 yang menarik juga dalam filem ini mencuri tumpuan aku untuk mengikuti jalan cerita ini sampai ke akhirnya. Dimulakan dengan watak AMBUSH, sebuah robot usang yang digunakan untuk berlawan di gelanggang lembu jantan dan akhirnya ditewaskan oleh lembu jantan yang bernama BLACK THUNDER. Kemudian Charlie membeli sebuah lagi robot NOISY BOY dan tewas juga bila berlawan dengan MIDAS -juga tewas akibat kedegilan Charlie.

The FIRST Robot
The SECOND Robot
The BAD Robot
Robot yang terakhir iaitu ATOM dijumpai oleh Max semasa mengikut Charlie ke kawasan besi buruk dan mereka memperbaiki nya bersama teman wanita Charlie dan melatihnya berlawan boxing. Di sinilah bermulanya kisah menarik dalam filem ini. Emosi bercampur2 apabila menonton filem ini... Perlawanan antara ATOM dengan robot2 lain adxalah amat mengujakan dan juga aksi tarian robot antara Max dan Atom sangat CUTE!!!

The FINAL Robot ~ THE HERO ~


Rasa tak puas apabila selesai menonton filem ini hingga ke akhirnya. I just LOVE this movie... So share dengan u ouls sedikit sebanyak gambar2 sedutan filem ini ye...

ATOM yang mengikut setiap gerakan Charlie dalam perlawanan

Pertarungan sengit hingga 5 Pusingan

Babak yang paling aku KAGUM!!!
Full of ACTION

Memang BEST!!!

Hopefully ada lagi filem2 macam ni...

Pada yang belum convince lagi untuk tonton boleh la tgk preview2 menarik dari sedutan filem ni di web REAL STEEL PREVIEW or www.steelgetsreal.com


 P/S : Thanks Mr Hubby for the QUALITY time .. Together... ^__^

2 comments: