Wednesday, April 4, 2012

Apa-Apa Aje : Online Tutorial

Hmm.. disebabkan kena bed rest and tak boleh buat kerja2 berat (bahkan kerja rumah sekali pun) so menghabiskan masa menonton TV, baca buku, tido.. hehehe sesekali FB n sesekali blogging.

Hari ni entah macam mana mulanya boleh terpikir nak tgk tutorial menjahit, nak ingat balik apa yang pernah dipelajari dolu2 masa lepas SPM. Ingat lagi mama hantar kelas menjahit kat Tanjung Rambutan. Lama jugak belajar dekat situ n macam2 jenis baju belajar jahit , dari baju melayu, baju kurung, baju kemeja, salwakamis, baju sinderella, sampaikan uniform mama (nurse) tu pun sempat belajar jahit tau... 

Sekarang ni macam2 tutorial ada kat internet... tutorial make up, tutorial pakai tudung, tutorial menjahit, tutorial memasak, hmm tak payah nak hadiri kursus ke kelas ke... dulu2 semua kena mendaftar dekat kelas tau... and it's NOT FREE, so manfaatkan la apa kemudahan yang ada n ianya PERCUMA!!!

Ni antara tutorial yang aku rasa simple dan menarik la.. So sape nak cuba.. boleh google je tutorial2 apa yang korang nak buat...

ENJOY...!!!

tutorial baby dolls make-up

tutorial hijab hana tajima

tutorial apam polkadot

P/S : Semuanya serba canggih sekarang ni... ^__^

No comments:

Post a Comment