Friday, May 11, 2012

It's My Birthday

Alhamdulillah... Today is my birthday...

So dah masuk 30 series dah ni... Macam2 la aku sibuk duk pikir ttg kehidupan dari kecik hinggalah semalam... (sebelum umur 30 tahun). So hari ni mmg best. Mr.H ajak keluar untuk celebrate, tapi since keadaan aku yang tak boleh nak enjoy sakan, we decided to watch movie and makan2 kat luar je today.

Movie yang menjadi pilihan hati The Avengers. This movie really entertain me today... The story plot is simple but full with action, but not to forget the funny scene that makes you laugh.

The Actor & Actress


The Avengers


Actually kalo nak diikutkan dari dulu mmg aku takde la suka sangat tgk movie2 yang action ni.. even aku membesar dengan 2 orang abang yang memang suka tgk cite2 action... tapi aku lebih suka tgk cite triller... yang seram2 mmg fav kami la (kami tu kawan2 sekuliah aku dulu la). Cik Addleo, Cik lin, Cik Shanana, Cik Ida dan ramai lagi la... Pernah satu ketika tu kami watch movie Blair Witch Project. Mmg hampes tahap %^*^%$!!! Tak tahu nak klasifikasikan cerita tu. keluar panggung tu sampai pening2 sebab rakaman cerita tu rakam dengan kamera biasa je... Aduhai... Serik!!!

Tapi since Mr.H sangat suka tgk movie2 action juga (lelaki semua suka tgk action movie ke?) so sedikit sebanyak aku pun terpengaruh la jugak. Especially kalo cerita action tu ada terselit humor... macam cerita Transformer, Steel, Iron Man, dan sekarang The Avengers. Really admire the character of Mr Stark (Iron Man) n' Dr. Banner (Hulk)... In simple word "it's a movie that you must watch". 

Infront of GSC


Even pada mulanya rasa cite ni agak slow, tapi sebab ada babak humor tu tak la rasa boring sangat kan... Mr.H mmg suka sangat sebab dia mmg admire watak2 superhero ni... And now aku jugak dah admire superhero ni... And yang paling penting even apa jua yang aku tak tahu sejarah or latar belakang superhero tu, aku boleh tanya dengan wikipedia (Mr.H) hehehe...

And after watch movie sekali we all terperasan ada Mom & Baby Expo 2012, Malaysia’s largest parenting expo at MidValley Exhibition Hall from 11 till 13 May 2012. So jalan kejap je la kan. But when you see all the things with the discount and Sales Sign... arghhh mmg tak boleh resist la... Melambai2 je all the stuff. And for Mr.H luckily wifey dia tgh tak larat sangat berjalan so just grab a few things yang rasa mcm dah lama cari tapi baru jumpa hehehe (ngade je kan)... Kalo tak jawabnye keje kita hari ni SWAP at every stall la... Hehehe...



So aku just grab tunku besi (2kg) dengan sarung herbanya and a few barut baby size besar sebab masa azam dulu pakai barut yang strapper tu je sebab barut kain bnyk yang saiz kecik. So kononnya this time beli a few barut, then nnt lepas mesin jahit dah repair boleh buat sendiri barut tu ikut sample yang dah beli tu.. Itu pun kalo rajin la kan... Hahaha... Lepas tu mmg berkenan sangat dengan set tilam bantal + bakul baby. Harga around RM250-RM300. Tapi memandangkan lambat lagi baby nak guna, hmmm melepaskannya dengan berat hati. Tapi sempat la we all tanya2 alamat dengan owner tu so that we can go to the shop bila dah dekat due date nanti. 


Ada nursing room juga untuk ibu dan baby


Seronok tgk banyak jenis motor

Baby bath tab

Playgro corner

more exciting corner

leap frog corner

All the babies needs

Many choices of cars, walker and stoller

Lastly, one pic with Love Care Bear

Jalan2 skit lagi, Jalan2 skit lagi tgk mcm2 toys, katil baby, botol susu and semua macam keperluan untuk mama dan  baby pun ada. Mmg rambang mata la. Yang pentingnya sape nak pergi bawak la cash banyak2 kan... hehehe Then before balik sempat juga la grab few lego toys for Azam.

P/S : Hari ni dah menginjakkan kaki ke 30's. Terima Kasih Ya Allah atas kurnian Mu memberikan aku hidup bernafas di bumi ciptaan Mu ini... Moga perjalanan hidupku diberkati dan mendapat keredhaan Mu selalu... Semoga diri ini menjadi seorang insan yang baik, menjadi anak yang taat, menjadi isteri yang solehah dan menjadi ibu yang mithali... InsyaAllah... Tq Mr.H for a lovely day today. Really enjoy watching movie and shopping together. And not to forget, Tq pada semua yang wish birthday via mobile, sms, and dekat wall saya... Semoga kalian semua juga berbahagia dihari Jumaat ini penghulu segala hari... With lots of love x0x0

No comments:

Post a Comment