Saturday, July 21, 2012

Kartun Comel Bulan Ramadhan Part 1


Alhamdulillah, melangkah sudah kita ke 1 Ramadhan... Di kesempatan ini di ucapkan Selamat Menjalani Ibadah Berpuasa kepada semua yang sudi singgah di blog kecil SiaJNaD (Success is a Journey, Not a Destination).

So memang seronok tgk ucapan2 di laman sosial mengenai puasa ni. Tak kurang juga yang hantar pesanan ringkas melalui sms. Semua dengan satu tujuan mengucapkan selamat pada yang dikasihi... 

Hari ni hari pertama berpuasa sebagai pregnan mommies mmg agak mencabar sebab ikut suka je aku atur jadual makan ubat. Hehehe sebab next week baru jumpa doktor nak tanya samaada aku boleh teruskan berpuasa dan maybe kena tukar ubat lain untuk serasikan dengan masa bulan puasa ni. Tapi hari ni aku nak cuba dulu tengok sejauh mana aku boleh bertahan. Semoga Allah permudahkan semua nya...

Di masa2 terluang ni sempat juga la goggle-ling around tgk cartoon ttg puasa. So memang tertarik dengan sesuatu yang ringkas, tapi banyak penyampaiannya.. So jom sama2 kita share...

1'st of Ramadhan ~ 10'th of Ramadhan

Ramadhan 1

Ramadhan 2

Ramadhan 3

Ramadhan 4

Ramadhan 5

Ramadhan 6

Ramadhan 7

Ramadhan 8


Ramadhan 9

Ramadhan 10


Comelkan? Bukan setakat comel, tapi mesej yang disampaikan juga amat mudah dan menarik. Pelukis juga menyatakan:
All hadiths attached are VALID and SAHIH. Insyallah.
Credits to : brotherhoodarts


P/S : Selamat Menjalani Ibadah Puasa buat semua ^__^

1 comment: