Saturday, August 25, 2012

Tablet PC untuk Little Prince



Hmmm.. hari ni decided pergi survey tab ni untuk Azam dan entah mcm mana terus COMFIRM BELI!!! Huhuhu... Memang dah lama nak beli tab. ibu pun teringin nak pakai tab tapi sebab kan yang ni mmg dah niat dengan Mr H belikan untuk Azam sebab dia suka main Ipad2 Poksu yang ada educational application (antaranya ABC, 123, COLORING, Alif Baa Taa dan lain-lain).

At first nak beli Ipad2 jugak or Samsung Galaxy Tab 7.0/7.7/10.0 tapi Mr H advise beli yang biasa2 je untuk little prince sorang ni. Yelah kalau beli harga ribu2 budak2 ni bukan nya cermat lagi nak jaga barang2 ni. Yang dia tahu seronok je lah... Sekali jatuh or rosak, mau gugur jugak jantung melihatnya... Hehehe

Kedai yang we all pergi dekat area Sri petaling. Direkomen oleh Mr H buddy. Yelah dia dah few times beli phone and tablet PC dekat situ n katanya service dan harga memang memuaskan. So memang terbukti la dengan layanan baik oleh tauke A-Bee dan few free gift yang berjaya dimiliki (mcm biasa la bab negotiation ni mmg ibu la yang kena uruskan). Hahaha...


Tauke A-Bee bagi beg BlackBery Hehehe

Simple Blue Box

Jeng jeng jeng ~~~

Taraa ....

7" screen

Leather cover


Item specifics


Item Type:
Tablet PC
Tablet Data Capacity:
8GB
Screen Size:
7"
Brand Name:
Ployer
Processor Manufacture:
AllWinner
Touch Screen Type:
Capacitive Screen
Processor Main Frequency:
1GHz
Memory Capacity:
512MB
Feature:
Wifi,Webcams,Multi Touch,G Sensor
Operating System:
Android 4.0
Display resolution:
800x480
Model Number:
momo9 III
Processor Model:
A13 Cortex-A8
WIFI:
802.11 b/g
G-sensor:
Four ways
Webcam:
1.3MP
Battery:
3000mAh
Screen:
Multi-touch


P/S : So untuk Ipad or Samsung Galaxy Tab 7.0/7.7/10.0 or Galaxy Notes/ Notes2 insyaAllah pasti jadi aim ibu jugak satu masa nanti... AMIN!!!

2 comments:

  1. tak mahal pun wanie, duk dapat harga promosi + tawar menawar. From RM480 dapat RM350 je. Dia dah dwldkan semua software and bagi few free gift sekali. So far guna untuk education and learning apps utk azam nampak OK. sound kuat dan touch screen dia smooth. Kalo FB, Youtube, dan lain2 pun OK. Gambar/movie HD quality -mmg clear

    ReplyDelete