Monday, September 17, 2012

DIY : Baby Project

Yesterday we are having a really nice Open House For Raya in Subang. The menu was mee udang, mee kari, nasi bawang special + sambal udang + ayam kurma... Truely delicious! 

Kelmarin kan dah update pasal quilting and patches kan so semalam lepas balik dari open house terus singgah dekat TeeWah di Shah Alam. Survey2 kain cotton dan flannel cotton. Ingat nak survey je dulu tapi since dah nampak few design yang cantik, beli la semeter dua nak buat trial dulu. Kat situ tak banyak sangat pilihan pun. Nnt nak cari kat tempat lain pulak.

Flannel Cotton

Projek nya nak buat n jahit sendiri barut baby/ bedung dgn selimut baby. Yang senang2 dulu le kan. Pastu baru nak beralih ke quilting (comforter/set tilam/ dll)... Hmmm wish me luck OK...

Tgk tutorialnya takde la susah sangat kan. Tak caye? Cuba tgk sampel ni...

Cute kan?
Nanti dah berjaya, photo2 akan di upload ye... Tq

P/S : Japgi nak gi cari mesin jahit portable sementara tunggu mesin jahit "singer" di repair ^__^!!!

No comments:

Post a Comment