Saturday, September 15, 2012

Quilting and Patches

Sedar tak sedar dah mencecah 7 months pregnancy. Hmm tapi ibu belum sempat buat preparation lagi. Maybe sebab buzy dengan kerja dan weekend pula lately ni banyak berkunjung ke rumah saudara mara sempena memenuhi undangan rumah terbuka. So memang extreamly tired!!!

Berbalik pada Post ni, actually memang dah lama nak buat baby quilt. Tapi mesin jahit masih lagi tak berfungsi dengan lancar... (So Mr H, please send the sewing machine to SINGER ya) or maybe i can get another sewing machine??? Hehehe

Bila mood ada tetiba nak google pasal quilting and patches. Memang menarik sungguh. Jom tgk sample ni...











Cantikkan!!! Hmmm... and this video ajar cara quilt stippling. Boleh la try perlahan2 kalo dah bosan buat quilt yang bentuknya segiemapat or segitiga je kan.

Quilt Stippling Tutorial 1 klik sini
Quilt Stippling Tutorial 2 klik sini

P/S : Hopefully esok nak pergi kedai2 kain nak cari kain nak belajar buat quilt sendiri ^__^

No comments:

Post a Comment