Saturday, March 2, 2013

something that he ask and something that he does



Wah... extreamly penat lately since satu keluarga demam n batuk bergilir2... as usual start with ibu, baby prince ihsan, Mr. H and follow by little prince Azam. Tapi alhamdulillah semuanya beransur pulih...


Azam seperti biasalah kalau ada sesuatu yang dia nak tahu memang panjang lebar la soalannya. Mengalah pegawai penyiasat pulak. And today he ask me something and he did something yang membuatkan aku tersenyum...

Azam : Ibu buat apa tu?
Ibu : Ibu sangkut kasut ibu...

Azam : Kasut ibu pergi work ke?
Ibu : Ye...

Azam : Kenapa kena sangkut?
Ibu :  Sebab ibu nak sapu lantai. Nanti kena habuk kotor la...

Azam : Azam pun nak sangkut kasut Azam!
Ibu : Kasut Azam tak boleh sangkut...



Azam : Kenapa tak boleh sangkut?
Ibu : Sebab kasut Azam takde tumit mcm ni (sambil ibu tunjukkan tumit kasut ibu)...


Azam : Kenapa kasut Azam takde tumit...
Ibu : Azam kan boy... Kasut girl je yang ada tumit...


Azam : OOoooo...




Then dia sibuk la tolong ibu susun kasut2 kat luar. Lepas tu ibu pun tak perasan apa yang di buat oleh dia duk keluar masuk keluar masuk dari dalam rumah.... Tak lama kemudian dia panggil ibu keluar tengok dia. Hmmm.....


kasut ibu yang sangkut dekat grill



....

....

....

....

....

....

....

....




Inilah hasilnya...


sekali dia sangkut pakai sepit daa... (comot pulak tu)

Hasil kreativiti anak ibu...



P/S : Semoga anak ibu membesar menjadi anak yang pintar... AMIN ^__^

Thank you for reading this entry...

2 comments:

  1. hahahahahahah geli hati gelak kuat aunty kat sini tau

    bijak bijak

    ReplyDelete
  2. mcm tu la kerenahnya aja... nnt Q pun mcm tu la jugak... kadang2 tak terjangkau difikiran kita apa yang dia nak buat...

    ReplyDelete