Friday, April 19, 2013

DIY : Jahit Sarung Bantal Baby

Lama pulak rasanya tak post something dkt blog. Pertamanya sebab bz dengan little prince and baby prince. Kalo diorang dah tido baru la dapat online sekejap. Keduanya sebab stuck dengan game "Candy Rush" berhantu tu. Memang hantu betul sebab buat aku addicted!!! Nekad nak stop, tapi masih jugak terjebak.. Tgh usaha la nak stop ni...


Last few days baby prince tak berapa sihat n selalu la dia muntah or muak susu. Habis sarung bantal n cadar semua kerap kena tukar dan basuh. Cuaca pulak tak menentu, kadang panas kadang hujan. Ada masanya ambil masa yang lama la sidaian aku tu nak kering sampai kadang2 tak cukup sarung bantal. Cari balik kain2 lebihan projek baby dulu nak buat sarung bantal untuk baby. Senang je... Jom cuba...

Lipat dan jahitan kedua-dua belah sisi atas


Kemudian Lipat dan jahitkan bahagian tepi kain

Begini hasilnya selepas dijahit

Terbalikkan sarung bantal semula (keluarkan bahagian dalamnya)

Ini la ruang utk masukkan bantal kekabu yang selesa

Dan berjaya menyiapkan 3 sarung utk baby prince (all diff sizes)

Close-up
Senang kan. Rasanya semua orang pun boleh mencubanya...

P/S : Gunakan material dari Pure Cotton dapat memberi keselesaan kepada baby/ anak kecil anda ^__^

Thank you for reading this entry...

4 comments:

  1. boleh aje.. hehehe... jahit sendiri pun senang je aja.. puas hati jahit sendiri.. material kita pilih...

    ReplyDelete
  2. cantik n comel lah..sgt rajin ;)

    ReplyDelete