Sunday, November 10, 2013

The Grato

Alhamdulillah... sekian lama nak sangat pergi dekat Restoran The Grato (RTG) ni. Since tengok dekat rancangan Jalan2 Cari Makan dkt TV3. So google2 la pasal RTG then tgk2 ada dua tempat. Satu di Seksyen 3 Bangi dan satu lagi di Seksyen 7 Bangi. 



Since lebih familiar dgn Seksyen 7 kami pun meronda la ke sana. Sampai saja di Restoran Suasana, rupa2nya RTG dah takde lagi dekat situ. Yang ada hanya di Seksyen 3. So lepas ni siapa yang berminat nak cari RTG terus je ke Seksyen 3 Bangi OK...







Sampai2 lebih kurang jam 8 malam. Menu diambil oleh anak2 muda yang sopan dan ramah mesra. Menu yang kami pilih pun simple and apa yang aku tgk dalam rancangan JJCM tu je la kan.. Tak lama kemudian menunya sampai and it was SUPERB!!!


Beef Lasagna with Mushroom Sauce (RM11.90)



Lamb Chop Black Pepper Sauce with Pasta (RM 9.90)



Sizzling Lamb Cop with Mash Potato (RM12.90)



Chicken Carbonara Pasta (RM7.90)


Semua sedap. Tapi yang paling sedap adalah Chicken Carbonara dia. THE BEST so far... Dan harganya sangat2 berpatutan. Service juga cepat. So bleh la tgk2 menu ni. Ada banyak lagi option yang lain tapi sebab ni pun dah rasa kenyang tak leh nak order banyak2 sangat. 

Tak ingat dah nama air ni apa

Ibu go for Watermelon Juice


Next time bleh pergi lagi with different menu...



Pelbagai Menu dengan harga yang berpatutan
So ni alamatnya:

ISNIN hingga SABTU (5:30 petang hingga 11:00 malam)
TUTUP PADA HARI AHAD.
The Grato
No.12 Jalan 3/7,
Seksyen 3,
Bangi Perdana,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor.
*Shoplots berhadapan Surau Bangi Perdana.


JUMAAT hingga RABU (6:30 petang hingga 11:00 malam)
TUTUP PADA HARI KHAMIS
The Grato Plus @ Suasana Bangi
No. 22, Jalan 7/1C,
Seksyen 7,
Bdr. Baru Bangi, Selangor.
*Shoplots di hadapan stesen minyak Shell dan JPJ.

Kalau tak pasti lagi, ni petanya :



P/S : Selamat Menjamu Selera ^__^


Thank you for reading this entry...


2 comments:

  1. sedapnya....murahnya harga dia imma
    kalau dekat lama dah kita terjah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah aja.. Memang murah dan sedap. Kuantitinya juga banyak... Tak jauh sangat aja. Area Bangi je... Sekali sekala gi la jalan sana... Memang BEST!

      Delete